Regionale Talenten Trainingen

Na het bericht vanuit de Nederlandse Basketball Bond (NBB) dat de Basketball Academy Twente (BAT) geen accreditatie kreeg om verder te gaan als officiële Basketball Academy moest het gaan nadenken over het voortbestaan van de BAT. Het was al snel duidelijk dat het actief moest blijven in het Twentse basketball, alleen diende dit te gebeuren in een andere vorm dan dat het dat de voorgaande jaren gedaan heeft. Zo doende heeft de BAT alle verenigingen een uitnodiging gestuurd waarvan het op dat moment deelnemers in het programma had. Op deze uitnodiging is reactie gekomen van Uitsmijters uit Almelo, The Valley Buckteers uit Nijverdal, Peatminers uit Vriezenveen en Jolly Jumpers uit Tubbergen.

Na een aantal bijeenkomsten zijn de aanwezige partijen een samenwerking overeen gekomen waarin spelers en speelsters van verenigingen ook deel mogen nemen aan de fundamentele trainingen van andere verenigingen. Deze trainingen zijn gericht op de (U10,) U12 en U14 spelers en speelsters. In deze samenwerking heeft BAT een coördinerende rol waardoor de deelnemers van deze trainingen bij de verschillende verenigingen de zelfde aspecten behandeld krijgen in de zelfde week.

 

(Gezamenlijke) doelstelling

De gezamenlijke doelstelling die alle betrokken partijen hebben in dit samenwerkingsverband is als volgt: “Het verhogen van het algehele basketball niveau in Twente.”

 

Sub doelstellingen

“Verbeteren van Technisch kader in het Twentse basketball”

  • Vergroten van aantal trainers die bekend is met correcte uitvoeringen van fundamentals.
  • Vergroten van aantal trainers die bekend is met het aanleren van deze fundamentals.
  • Vergroten van aantal trainers met competentie-ontwikkel mindset i.p.v. competitie mindset.

 

“Samenwerking intensiveren tussen Twentse basketball verenigingen”

  • Deelnemende basketball verenigingen dichter bij elkaar brengen.
  • Creëren van mentaliteit waarbij basketball verenigingen elkaar gaan helpen.

 

Trainingsmomenten

Dinsdag Uitsmijters Almelo 18:00-19:30 IISPA U12 en U14
Jolly Jumpers Tubbergen 18:30-20:00 St. Canisius U12
Donderdag Peatminers Vriezenveen 17:00-18:30 De Stamper U8 en U10
18:30-20:00 De Stamper U12 en U14
Vrijdag The Valley Buckteers Het Ravijn 17:00-18:30 Het Ravijn U12 en U14

 

Kosten

Omdat er toch enkele kosten gemaakt worden dient er ook een kleine bijdrage gedaan te worden door deelnemers aan extra trainingen. Onder extra trainingen verstaan wij de trainingen die je volgt buiten je eigen vereniging. Dus als je lid bent van vereniging A hoef jij geen bijdrage te doen als je bij vereniging A traint omdat dit in je lidmaatschap zit van die vereniging. Train je ook bij vereniging B, C of D dan dien je een bijdrage te doen. Dit is als volgt opgebouwd:

1 keer extra trainen           €100,00

2 keer extra trainen           €175,00

3 keer extra trainen           €250,00

Kosten zijn op basis van aantal extra trainingen per week op jaarbasis.

 

Ben je lid van een van de hier boven genoemde verenigingen, dan heb je bericht ontvangen van je eigen trainer/TC. Ben je lid van een andere Twentse vereniging, neem dan contact op met ons secretariaat per e-mail: secretariaat@basketballacademy-twente.nl