Iedere vereniging heeft vrijwilligers, bestuurders, commissie leden, trainers, coaches, scheidsrechters, etc. Als het gaat om de corebusiness van een basketball vereniging dan spreken wij vanuit de Basketball Academy Twente over de trainer-coaches en scheidsrechters. Dit is voor ons de corebusiness omdat zij een aantal keer per week met de spelers op de vloer staan om dat te doen waar het om draait: Basketballen.

Voor deze belangrijke functies van trainer-coaches en scheidsrechters zijn bepaalde kennis en vaardigheden noodzakelijk. Vaak zijn de vrijwilligers die deze functies invullen (oud-)basketballers. Zij hebben een achtergrond in basketball. Maar er is een groot verschil tussen de rollen als speler, trainer, coach en scheidsrechter. Vaak worden dan de rollen als speler ingevuld.

Wij willen helpen met het ontwikkelen van het kader in verschillende rollen. Het voordeel hiervan is dat de trainer-coaches meer tools hebben om hun spelers te begeleiden en scheidsrechters weten waar zij op moeten letten. Alleen door het verhogen van het niveau van deze twee functies zal het algehele niveau bij de vereniging, maar ook in de regio omhoog gaan. Om dit te kunnen bewerkstelligen hebben wij een aantal verschillende mogelijkheden om kader te ontwikkelen.

 

Scheidsrechter:

  • Basketball Scheidsrechter 2
  • Basketball Scheidsrechter 3

 

Bovengenoemde diploma’s kunnen behaald worden door het volgen van een cursus. Deze cursussen kunnen wij coördineren op een centrale locatie, waar scheidsrechters van verenigingen zich op in kunnen schrijven.

 

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met het secretariaat: secretariaat@basketballacademy-twente.nl